Завршена прва фаза адаптације ЈЗУ Др Љубомир Ћеранић

Завршени радови на вањском и унутрашњем уређењу зграде Хитне помоћи! Настављамо да испуњавамо наша обећања!

Завршена прва фаза адаптације ЈЗУ Др Љубомир Ћеранић

ОО ДЕМОС Соколац има част и задовољство да обавијести грађане Сокоца да су данас, 17. септембра 2023. године, у складу са обећањем које смо дали, завршени радови на вањском и унутрашњем уређењу зграде Хитне помоћи. Комплетан простор је очишћен, окречен споља и изнутра, и што је веома значајно за безбједност, и пацијената и медицинског особља, постављен је видео-надзор.


Поред тога, активисти ОО ДЕМОС Соколац заједно са Активом жена ОО ДЕМОС Соколац завршили су прву фазу радова на уређењу ЈЗУ „Др Љубомир Ћеранић“. У радовима су учествовали и радници Дома здравља. Овог викенда се ради на поправци и фарбању ограде, а након тога ће бити поправљени и стављени у функцију противпожарни пут и капија.


Директор соколачког Дома здравља Адријана Станар изразила је захвалност што је ОО ДЕМОС Соколац дао приоритет рјешавању овог проблема јер ће од тога највише користи имати сви грађани, али и запослени, с обзиром на то да је објекат Хитне помоћи био запуштен, као и круг ЈЗУ „Др Љубомир Ћеранић“, који је први и последњи пут асфалтиран давне 1971. године. 


Данас су нам у посјету дошли и господин Ацо Станишић, народни посланик у Народној скупштини РС и господин Дејан Којић, предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Сарајевско-романијске регије. Они су исказали своју пуну подршку напорима које чланови и активисти ОО ДЕМОС Соколац улажу у реализацију пројеката од општенародног значаја.


Предсједник ОО ДЕМОС-а Соколац Вељко Боровина изјавио је за СРНУ да је ОО ДЕМОС средства за радове на санацији објеката ЈЗУ „Др Љубомир Ћеранић“ обезбиједио финансијском подршком привредника, чланова и симпатизера ове партије. Боровина је рекао и да ће уређење зграде Хитне помоћи бити завршено у наредна три дана, као и да ће уз помоћ донатора асфалтирање прилазних путева и паркинга бити готово до краја септембра.


„Након што завршимо планиране послове, и поред кречења, вањског и унутрашњег уређења објекта Хитне помоћи, израдимо и ивичњаке, асфалтирамо прилазе и паркинг, уредимо зелене површине и ограду, и уклонимо остатке срушене гараже, запослени ће имати пуно боље услове за пружање здравствених услуга“, истакао је Боровина.


Он је додао да је ДЕМОС млада политичка партија, која је већ постала незаобилазан фактор и један врло здрав елемент у политичком и друштвеном животу локалне заједнице, управо јер увијек бирају да свој допринос дају рјешавању питања која су битна за све грађане, без обзира на страначку припадност. Господин Боровина је похвалио и све активисте ДЕМОС-а који својим ангажманом показују шта све може да се постигне заједничким напорима и удруженом стваралачком енергијом.


Поред горе наведених радова ОО ДЕМОС Соколац је донирао и два електрична кревета, помоћу којих ћемо подићи на виши ниво квалитет услуге за наше најугроженије пацијенте. На овај начин ћемо олакшати рад и самом медицинском особљу, коме се овом приликом захваљујемо на несебичној помоћи приликом радова које смо до сада завршили.


Такође, позвао је све локалне политичаре да се више баве рјешавањем локалних проблема у заједници како би се континуирано стварали бољи услови за рад јавних служби, а прије свега услови за бољи живот свих грађана.